Tuesday, December 16, 2008

Crash Boom Bang

Pada 14-Dec-2008 satu kecelakaan jalan raya telah berlaku di Jalan Tun Mustapha (berdekatan dengan MGSS)


Macam biasa..... Jikalau ada sesuatu hal yang berlaku pasti ada ramai orang yang jadi sakai..... Aku pun sakai jua sikit termasuk semangat blog yang berkobar-kobar..... Anetah permandang orang ramai yang hadir di tempat kejadian.... Kalau kamu nampak lelaki berbaju putih dan berseluar panjang hitam, itu lah salah satu pekerja MGSS..... Namanya Abdul Ladis a.k.a Bong.....


Mangsa kecelakaan adalah Perodua Kancil warna merah ane..... Pemandu dan penumpang dalam kancil tersebut selamat dari sebarang kecederaan dan maut.... Tapi salah satu penumpang bini-bini ato nangis dan bergolek-golek di atas tanah....... Untuk menghilangkan rasa takut kali.....


Pandangan depan Kancil warna merah...... Hancur level 5........ Testimoni dari orang sekeliling mengatakan si Pemandu memandu dengan laju dan asyik memotong kereta yang ada dihadapan dari kiri ke kanan..... Mereka juga mengatakan bahawa kereta tersebut terbang setinggi 5 kaki setelah terlanggar tembok jalan..... Kereta ane terbang punya terbang terkena tiang lampu jalanan......


Ini lah tiang lampu jalan tersebut..... Sampai bengkok..... The Leaning Light Post..... Boleh jadi salah satu Wonders of the World.... hahaha......


Salah satu bahagian tiang lampu itu yang patah.....

Semasa ahli keluarga si Pemandu datang sikit lagi accident jua...... Masa reverse kereta reverse punya reverse sikit lagi tayarnya masuk longkang...... Nasib jua ku nampak dan dalam sejenak masa aku terus bagi signal isyarat berhenti..... Kalau inda memang masuk longkang..... Puaka terus longkang ato kalau ada aku disana.....

1 comment:

C.Alv.B said...

Sekarang ni byk btl eksiden kan? especially kalau time perayaan. Berhati-hati lah selalu

wtf?