Sunday, September 28, 2008

TRAGEDI S.E.P.T.E.M.B.E.R!

PUAKA BANAR BAH BARU SAJA DI PIMPED SUDAH ADA KECELAKAAN HAII APAKAN DAYA BRAKE INDA MAKAN.. KU TELANGGAR BELAKANG KERETA ORG DI DEPAN LORONG BADAK TIDAK SAMPAI 1KM DARI ASRAMA BUDI. MANGSA KERETA GEN2 YG DIPANDU OLEH PEREMPUAN YG MULIA. NYA BINI BINI ATO, TIDAK APA, MUN MAHAL BARU DIA SURUH BAYAR HAHAAH. IA MINTA PHONE NUMBER SJ. KU BARI NUMBER 9917. NYANGKU NUMBER ANE MUN BERANI TALIPON TAH. TERUS TUNGKAL IA. GEN 2 ATO BINGKUK PLATE NUMBERNYA. 183 CALAR BUMPERNYA. TP SKRG BRAKE KU SUDAH MAKAN HAHAAH BOLEH SUDAH DRIFT DRIFT DI SERI GAYA. BOLEH KAH TO MAPIA? AREA MU TO. MUN INDA BOLEH MINTA MAAF ZAHIR BATIN. OK PIZZOUT.

NAH CALAR BAH CATNYA HAII.. SEDIH KU EHH SAMPAI INDADA SELERA MAKAN. MANDI INDA BASAH. NAMPAK KAMU TO? JGN DITAGUR AHH BARI SAKIT HATI SJ TO HAHAAH!

NAH ANE TAH LEPAS ACCIDENT ATO. ABIS BAH CAT LAKAP. SANDI EHH. TEPAKSA LAGI MASUK WORKSHOP SEBULAN. KALI ANE MAU DI CAT KUNING KALI. KUNING METALLIC! TREND BARU BAH ORG BILANG. OK SEKIAN SAJA. PIZZOUT!

Wednesday, September 24, 2008

KAU BAIK TEDDY..

video
haii banyak peminat si teddy memajal minta upload video si teddy, rindu nya mereka. sampai sasak ku. bah enjoy tah video ane. steady kau teddy, kau mau A ka S? AS ka? HAHAAH! barang puaka yg dipigang MAPIA ato handbagnya si TPK hahaah! kau baik ong, ada handbag..

Tuesday, September 16, 2008

Cuti Cuti Malaysia @ Sarawak...

Its been a while since im in action..... now im here again to share some pictures taken on my trip to Kuching Sarawak (4/9/08 - 10/9/08) with my other 2 cousins..... Warning to drunk readers, this post will be a long post.... dont read if you are bored with it...... hahaha..... terkejut blog english bukan aku yang post..... ada ni caucasian yang tolong saya tulis.....

Episode 1


Masih lagi di kapal terbang, belum lagi mendarat di Kuching koko jipun suda chut pa....... awal bah dia.... koko ikan steady saja ah control cool......


Macam biasa lah...... kalau sudah di kapal terbang memang boring..... mau tidur pun tidak dapat pasal terlalu excited.... apa lagi, keluar kan camera lacik peramugari jual jual barangan airasia.....


Dami saja sampai di Kuching, siap check-in di Orchid Inn, direct tia mengaga ke Open Air Market(OAM) untuk mengisar Sio Bee(recommended by koko ikan) dan juga minuman Lock Ann(recommended by koko ikan too)..... Sio Bee ane side dish masa menunggu main dish..... Lock Ann ane ada sejarah gelap sama koko jipun..... jangan kamu sebut sebut nama Lock Ann di depan koko jipun..... puaka!!!


Habis saja Sio Bee ato datang tia main dish yang ditunggu tunggu..... makanan ane namanya Mickey Miao Set Meal....... pasal gayanya macam Mickey Miao..... hahaha.....


Ane menara puaka OAM....... macam istimewa jadi ku lacik saja sebagai bukti menandakan kami suda sampai di OAM.......


Iklan/Papan Tanda kedai yang menjual Sio Bee...... banner ane fungsinya 2 in 1..... bagi tourist yang "blank" banner ane dianggap iklan supaya mereka tahu tempat ato ada menjual Sio Bee....... bagi yang sudah biasa dengan tempat ato banner ato dianggap sebagai Papan tanda kedai....... tanggapan ku saja....


Kedai ato dianggap keramat bagi koko jipun....... katanya ane Parkson punya adik.......


Semasa jalan jalan di Waterfront pada waktu malam tiba tiba koko jipun terkejut buat seketika..... ku ingat apa rupa rupanya ada catatan sejarah di lantai ato..... memandangkan ane catatan sejarah pertama yang kami jumpa jadi lacik tah saja........


Monumen Kucing...... kalau inda lacik monumen ane macam tida sampai Kuching bah...... waktu ane hujan renyai renyai.... gara gara semangat tourist langgar saja hujan ato macam angin.....


Setelah sekian lama berjalan dari Waterfront ke Monumen Kucing hinggalah ke Everrise(tiada gambar) akhirnya sampai tah ke satu kedai kopi.... semua pun penat dan lapar jadi parking lagi disini....... makanan ane sebenarnya bukan seperti yang kami order...... uncle ato salah faham..... kakak ato lagi violent satu macam..... pukul pukul meja pakai duit...... sikit lagi muka koko ikan terpukul.....


setelah wanton noodle ato..... singgah lagi di satu kedai berdekatan untuk minum...... 4 layered milky tea......

Episode 2

Pada hari tersebut plan untuk pergi melahap Ma La Mien(MLM) sudah sampai(recommended by koko ikan).... nama kedai ialah Life Cafe..... siapa yang inda tahan kepedasan sehingga meletup letup boom boom pom pi pi jangan lah mengaga kedai ane..... inda sesuai.... koko jipun pun surrender....


Salah satu rutin harian koko jipun macam biasa ialah chut pa..... ane dia inda sabar kan melahap MLM..... kepada readers, jangan juga kamu chut pa setelah melihat gambar ane......


Ato tah minuman yang paling nyaman di Life Cafe..... straw pun sampai 6..... kamu tekalah sendiri apa minuman itu...... harga minuman ato pun sangat berpatutan.... free bah..... hahaha... minuman sampingan ini.......


Hahaha...... inilah baru minuman sebenar yang di order masa di Life Cafe...... rakus bah pemilik minuman nombor 3..... belum sempat dilacik suda diminumnya sampai setengah..... hmm.....


Nah..... inilah dia..... jeng jeng jeng....... Ma La Mien(MLM)...... jangan tertipu dengan gambar ini...... barang ane tahap kepedasan nya ialah MELETUP LETUP BOOM BOOM POM PI PI..... kesedapan sehingga menjilat mangkuk Slurp Slurp!!!


Catatan sejarah ke-2 yang kami jumpa..... terletak di dinding tokong Hong San Si..... tokong ane special..... pasal ada Coin Tossing Turtle Pond..... macam wishing pond tia jadinya..... tiada gambar pasal takut kan lacik.... losa karang lacik lacik tempat suci..... cuba kamu baca betul betul siapa yang rasmi tokong ato..... Dr Chan HONG NAM..... memang tah tempat ane ada jodoh sama Ho Nam a.k.a koko jipun..... nama tokong pun Hong, perasmi pun Hong...... ngam bo salah....


Guest of Honor tokong Hong San Si...... sama nama A Hong bah dia...... sebagai tanda penghormatan koko jipun diberi peluang bergambar bersama brochure tokong Hong San Si...... sikit lagi kena lantik jadi kapitan......


Burung besi...... Waterfront Kuching...... kalau inda bergambar sama burung besi ane macam inda sampai Kuching..... koko ikan dan koko jipun posing berabis sampai push the limit.... bergaya lagi pakai chermin mata hitam..... bukan jua panas.....


Lacikan ke-2..... model saja lain..... cameraman pun lain......


Catatan sejarah ke-3...... diambil di luar Chinese Museum..... inda sempat kan masuk..... masa tidak mengizinkan.......


Cuba kamu spot the difference batu sejarah itu di antara gambar ini dan gambar di atas......


Khas buat koko jipun......


Istimewa sculpture ane..... macam apa aku pun tida tau...... tapi bagi koko ikan sculpture ane kelihatan sedap sampai mau di kiss...... koko jipun steady.....
nama sculpture ane "no name"..... tertulis di tag di bawah lantai......


Petang itu sudah tiada lagi destinasi yang hendak dituju...... tiba tiba ternampak banyak pelajar sekolah menengah merentasi sungai dengan perkhidmatan bot bertambangkan 50 sen..... setelah di seberang koko ikan terus posing ambil gambar...... latarnya Hotel Hilton...... hotel paling mahal..... sebelah hotel ane ada tokong disko...... tokong ane dibuat pasal bentuk hotel ane tajam sampai potong feng shui.... cerita feng shui ane sebenarnya ialah........ sudah sudah lah sejarah itu.....


Di seberang sungai ane kena chop sebagai malay territory...... semua malay...... disebabkan majoriti beragama Islam maka adalah pasar Ramadhan..... kami 3 bloggers pun tidak melepaskan peluang untuk melawat..... tapi tidak membeli pasal semua makanan macam biasa......


Koko jipun dan koko ikan lacik bersama pasar Ramadhan.....


Kacau eh 2 orang bini bini ato.... indatau kah koko ikan kan bergambar sama bot tambang 50 sen..... kalau suda nampak camera tu jangam lah bah limpas lagi..... haii..... GANTUNG!!!!!!


Malam ato dinner bubur saja..... bubur ane recommended by koko ikan juga.... banyak bah makanan kena recommended ane.....

Episode 3


Gambar ini di ambil dalam mall baru di Kuching...... nama mall ane ialah The Spring.... kebetulan hari itu ada pertandingan kucing...... berbagai bagai kucing mahal kena pamer disitu.......


Ini pula gambar bangunan Cat Museum..... Cat Museum ane sebenarnya berkongsi bangunan dengan pejabat kerajaan..... jadi banyak tempat restricted kepada orang awam.......


Jangan ingat kenny sia saja sampai...... kami 3 bloggers dari www.boidea.blogspot.com juga telah sampai...... gambar ane juga gambar original yang kami lacik sendiri....... NOM NOM NOM(adapted from http://www.kennysia.com/archives/2008/07/kuching_cat_mus.php)


Maneki-neko..... Kucing mengundang...... Beckoning cats..... mau kaya banyak duit angkat tangan dan ikut gaya kucing itu......


Siapa ikut siapa??? Doraemon ikut gambar ane atau gambar ane ikut Doraemon..... hahaha..... Kucing yang boleh menghilangkan telinga sendiri....

Jadi sekianlah blog ku dari Kuching Sarawak..... ku mula pukul 8.10pm sampai 10.30pm baru siap post mengarang..... 2 jam 20 minit..... Rock ehh....... GANTUNG!!!!!!!!

This is the end for my post.... Thank You....

Sunday, September 14, 2008

RESTORAN RASA NYONYA

pada 13/09/2008, kira-kira pukul 12:54 p.m., saya dan s.teo tiba ke satu lokasi puaka utk lunch. letaknya sebaris dgn tong hing, rasanya restoran ane mmg selalu dilimpas bah. s.teo yg mau cuba restoran ane.

anetah gayanya dari luar. pekerjanya sedia menunggu di pintu.

sekali liat dalamnya kusung bah! ada air terjun dan beberapa ikan.

tepat pukul 1 p.m., sampai tah makanan. ane anuku. pineapple fried rice $7.90! hahaa inda ku abis makan nasi goreng ane. sudahpun sapaknya sikit, tawar lagi. nasi sj banyak. bikin panas!

ane anu s.teo. garlic (butter) fried rice? not sure. harga sama $7.90. inda abis jua. mcm nasi goreng ditabur bawang goreng sj. sapak lagi sikit bari panas ehh!

ORCHID INN, GREEN HILL, KUCHING.

anetah hotel (inn?) puaka yang di diami oleh 3 bloggers dari boidea selama 7 hari 6 malam. inn ane letaknya di green hill road, hampir dgn waterfront dan paling penting green hill corner (food court). sewa utk satu bilik (1 queen, 1 single) = $45 tapi setelah dirunding dengan jayanya kami dapat $43! bah anetah bilik puaka tersebut:

MAPIA SERI GAYA (MSG) kelihatan tenang di belakang HO NAM! MSG ambil katil single, tapi nya MSG katil ato tilamnya mcm alang-alang, boleh rasa kayu. ada spring yg keluar tambahnya lagi.

ini tv puaka yang amat jarang beraksi sepanjang tempoh 7 hari 6 malam. sesekali tv ini digunakan utk mengisi masa lapang menunggu giliran mandi. meja tv ane digunakan sebagai tempat letak hp semasa charging. dibawah tv ato terletaknya minibar puaka.

meja bersolek letaknya sebelah katil MSG.

jambannya. sangat berjasa sepanjang trip 7 hari 6 malam. depannya terletak meja keramat. meja keramat dipastikan agar dalam keadaan kering sentiasa.

showernya. airnya inda cukup kuat tapi bolehlah.

hehe bah peace out!

Monday, September 1, 2008

Mariaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuu!!!

200 Pounds of Beauty punya lagu kena dipermain-mainkan atas MAPIA SERI GAYA di Laming.. Malam terakhir MAPIA di Laming... Siapa rindu MAPIA SERI GAYA tgk lag gambar di bawah ane..






Nah... MAPIA yang famous... Mariaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuu!!!

52nd Hari Merdeka Di Laming..

Bah... Sudah lalu tragedi 31 Ogos 2008 di Laming.. Tahun depan (52nd Hari Merdeka) ada lagi Gourmet yang baru... Siapa mau makan datang lah. Special utk cousin2 tertentu saja.. Wahahahha!!!












Nah... Sudah wa kong.. 1st come 1st serve.. Limited Edition..
(Not Confirmed Yet..)

HEYAU....HEYAU

HEYAU...HEYAU...
CHAN CHI LAI...........

wtf?