Saturday, October 11, 2008

Lipasan a.k.a Cockroaching @ Labuan

Sempena permintaan ramai sampai meyiksa maka terwujudlah post ane....... Bahan bahan ane bukan jua ku seorang saja ada.... lebih dari 2 bloggers ada bahan ane...... tapi tida apa lah...... let me do the honor...... Jadi, pada 30/8/08 blogger bkteo, bumblebee, memeng, s.teo dan ~yau~ mengaga ke rumah blogger M.Nigel dan Aelzard sempena hari kemerdekaan..... di sana bukan saja menyambut hari kemerdekaan malah juga menyambut bombday bkteo...... disebabkan masa itu ada camera maka beberapa gambar berjaya di lacik....

Day 1, 30/8/2008


From right to left bkteo, bumblebee, memeng, ahma, stranger..... baju pelambung trip trip saja pegang.... arahan speedbot master.....


Aelzard dan M.Nigel berjabat tangan bersama bkteo di luar hotel sempena membelanja bkteo bombday..... lupa ku eh nama hotel ato..... bumblebee join di belakang.....


Bumblebee indamau lepas bergambar sama bkteo....


Gambar VVIP Ahma diiringi Kayla bersama bkteo....


M.Nigel melagau makanan.... captain ato gila kamching sama M.Nigel.... kamching tahap 3 jari to.... M.Nigel peace sama amoi sebelah meja..... lanun bah diaaa mengurat depan papa....


Setelah lebih kurang 20 minit bercerita panjang, ketawa panjang, makan kacang goreng dan jeruk timun jadi akhirnya sampai tah makanan ato.... semua ane hasil order M.Nigel...... ane non-halal... maaf kepada readers beragama Islam..... P/S : sebagai bukti bukan aku saja ada bahan blog ane renung saja gambar ane.... bloggers s.teo dan Aelzard sibuk dengan kamera.....


Habis saja dinner ato mulih tah ke rumah.... Masa on the way mulih s.teo singgah lagi membeli kek.... kek ane special..... kena beli semasa hujan lebat macam tu air kena simbah dari atas..... semua orang basah.... demi kau saja to bkteo..... ucap kan terima kasih kepada orang yang basah ato......


Bombday boy bkteo..... upacara sembelih kek..... 3 ce dengan camera definisi tinggi.... kalau kamu mau gambar quality berabis tinggi minta saja dari 3 ce.....


Patak kita kek ane...... Patisserie s.teo mematak kek supaya semua sama rata.... memeng susun piring..... M.Nigel main spectacles PUAKA !!!


Hahaha.... kisar kau kek ato bombday boy.... Kenwood tahap 5 dipakainya.....

video
Wahahaha....... Video bkteo membuat wish sempena bombday ke-22...... jangan kamu banyak tanya spectacle ato siapa punya.... PUAKA !!!!..... itu lah azimat bikin semua orang ketawa...... hahahaha.....

Day 2, 31/8/2008

Inilah malam lanun..... Ahma, 3 ce dan 3 cim mengaga ke dinner orang kahwin..... Jadi lanun lanun sekalian bbq malam ato.....


Memeng memanggang wings.....


Hahaha....... ane M.Nigel mabuk kali.....


Chief Chef M.Nigel lagi...... Aelzard steady saja tengok.... bumblebee tukang sapu kuah....


Patisserie menyediakan sup jagung...... sikit aku inda ampit sup ato...... gila eh.....


Batah eh memanggang wings ato.... tebal bah..... yang benda putih surrounding ato potato.... recipe gagal bkteo..... haizz..... aku jua mangsa......

Day 3, 1/9/2008

Ane end of the day..... pagi ato breakfast terus direct ke pelabuhan... tiada gambar.... pasal camera di dalam beg......


Ini saja sempat di lacik..... Semasa menunggu bot......

Lepas itu singgah lagi di Beaufort membeli limau..... sambung lagi jalan sampai Weston.... Tuako ada sedia lunch..... Lauk goreng rumahan kerbau.....

Itu sajalah untuk kali ini.
Sekian....

wtf?