Thursday, December 27, 2007

Fracture!!!




nah ani tah gua tgn skrg... trend terbaru di jipun... semua org pun mcm ani... aiseh bo bah... ani tah gara2 kena langgar dr blkg masa main snowboard... sakit nyamu...















ani cake masa xmas... gua bt sendiri... aiseh, bo bah... gua ge kwn bt.. gua mkn sj...haha...ada lg cake lain bsknya, tp nda ku ambil pic...mkn mcm2 lg, tp malas ku ambil pic...tgn ku ani payah kan ambil pic...











nah ani tah present gua dpt masa xmas.... tp gua nda kasi present balik... nda larat pg bali.. naik basikal pun nda blh....haha, bkn jua gua luki ahh... bah malas gua tulis pnjg2... pki tgn kanan ja ni... panat!!!!!

kalau kamu pernah ada gambar si yau tersenyum....

ku tanya papa yau-yau...kalau dalam sepuluh gambar si yau yang diambil, berapa gambarnya yang senyum? ndada katanya...sandi eh...tapi nda apa..aku ada, sini aku share sama kamu semua...

rilek kau yau....

Nda kamu Sadih???

Cuba kamu lihat kereta apakah ini?? Gagah kan?? Mahal kan???
Tapi kesian....kerjanya mengangkat buah kelapa sawit....
Sandi eh...di tempat lain kereta ane bukan main elegant lagi, tapi di sini angkat buah tia...
Adea lagi kereta-kereta yang pelik mengangkat buah...kancil tah, teksi tah, d-max tah...nanti ku mengambil gambar kalau jumpa...hahahaha

Wednesday, December 26, 2007

kira...kira...jangan tak kira

ane kaki salah seorang pekerja di kilang...mula-mula ku liat, unbelievable juga, but believe it lah. mula-mula ku kerja nda jua ku perasan sehinggalah pada suatu hari, hujan bah to, jadi kasutnya basah. kan masuk ke ofis pasal ada masalah buah kelapa sawit, mau berbincang sama aku jadi terpaksalah membuka kasut. cerita punya cerita, salah seorang pekerja makmal berkata, " tuan, cuba tuan kira jari kaki dia". sekali imbas macam 5 tapi dilihat betul-betul....6!! terkejut eh, terus ku ambil gambar...

ane jari tangannya. ane biasa ku liat. kalau ia bercakap sama saya, dipulas-pulasnya ano yang paling kecil di kelingking ato...gali eh....macam kan tercabut bah....

Saturday, December 22, 2007

mana satu lagi tahan lama???

blender kenwood terkenal dengan istilah "kisaran batu" a.k.a "stone grinder"..... hahaha.........




main kau blender cap kenwood.........



memandangkan blender kenwood ku semakin reput di telan usia, bilah nya bertagar, motor pun inda kuat lagi kan mengisar..... in da water resistant lagi...... jadi karang ane aku menggunakan mesin kisaran tradisional dan tahan lama..... kerasnya kalah blender kenwood....... namanya lesung batu cap adidas....... limited edition...... ada fight sama blender kenwood....... kalau inda percaya jumpa kita di labuan sempena krismas....... siapa kenyang dulu dianggap kalah....... hahahaha.......

p/s : aku ni saja kan memasahkan blog.... jangan rasa tersinggung atau rasa terancam.... tiada kena mengena dengan yang hidup dan mati..... kalau ada pun ianya hanya sekadar kebetulan...... sekian terima kasih !!!

Tuesday, December 11, 2007

16 December 2007 (Sunday)

Hello, pengemuman sekali lagi. Anda semua dijemput menghadiri majlis persandingan antara Encik Sylvester dan tunangnya Cik Suzy di perkarangan rumah perempuan Kg. Weston yg berdekatan dengan majid dan pasar. Seterusnya makanan halal akan dihidang pada pukul 9.ooam yang di jemput masak oleh cik lauyah.

Semua adalah digalakkan hadir utk memeriahkan lagi majlis ini.

Turut megundang seisi keluarga Encik Gan dan isteri yang dicintai, hehehe hurayyy

Monday, December 10, 2007

Earthquake dari dalam Starlet SA 183 F

video

tolong !!!..... gempa bumi........ lagi teruk dari gempa bumi di jipun kali ah hong...... hahaha........ jaga pecah tayar..... hahaha

Saturday, December 8, 2007

GUA LAI LIAO !!!! HAHAHAHA.....

Penjelasan bagi perjumpaan 1217......

aku inda kena inform bah ada party 1217 tengah hari selepas hari kawin ato..... sms indada call indada mms indada video call, 3g, WAP, EDGE semua teda...... sudah to aku lagi kena tanya kenapa aku inda pergi..... inda dapat ku jawab eh soalan ato kenapa aku inda pergi...... kamu saja tahu to.........

Niat sebenar ku berblog ane.....

malam ato semasa ku menukar baju tiba tiba terfikir satu idea....... iaitu Nigel dan Brandon dalam baju giant.......... ane tah gambar nya........


Nigel dalam baju ku........


nah..... giliran Brandon.....


adik beradik dalam baju ato........


2nd shot adik beradik dalam baju.... yang bikin panas...... muka Nigel ato sama saja..... inda pandai berubah.....

Mabuk eh~~

nah! inilah bikin koko anan dan kawannya mabuk... namanya Chivas! hahah......

ane tah... koko boy,koko an dan kawannya telah mabuk! kononya lagi berspideman! hahaha...






Kazen Giler!!!!

Ada Seorang Kazen Ku... Mati Mati Suka Menggambar... Sudah Tia Giginya Belakang Berlubang, Mau Juga Bergambar... Anitah Gambarnya..


Gua Rasa Ada Bida Tampo... Sama Macam Gambar Babynya.. Inda Ditahuinya Masa Baby, Mamanya Menggambarnya Masa Menangis... Ada Gambarnya...


Bikin Sasak... Mati Mati Jua Suka Menggambar... Patutlah.. Sebab Masa Dia Kecil Dulu, Me. Bean!!.... Hahahahahaha...

Friday, December 7, 2007

2nd DECEMBER 2007- hari minggu

Semasa breakfast di kedai kopi loi hin, tanjung aru ato, si koko yau yau indada pergi..tertanya- tanya tah..rupa- rupanya masih tidur..hededeh..

misi membangunkan koko yau yau..macam gaya mengelak dari paparazi eh..

selepas bangun, menghimpit tia si nigel..kasian semua..tai siong to karang.. jaga, mun inda dapat tinggi lagi..

koko yau yau mengapit nigel dan brandon sebelum masuk ke kompleks asia city..ketiak ato..

ane tah, tempat bermain skating..the 1st skating rink in sabah..

bergambar dulu, sebaik saja aku dan ah meng sampai ke tempat skating ato..hedeh, susah nyamu kan ke tempat ane..sudah to, KAC ato inda customer -friendly..bikin bingung..



orang- orang yang kebetulan memakai baju hitam..5 orang daripada 7 orang..


brandon, matrix pro..antah apa to..

ah chun and ah meng

kununnya, ah chun kan menjadi ratatouille


lama kan menunggu untuk main skating..jadi, main pool dulu la.
koko yau yau VS. nigel ne..

koko ben ben..

menunjuk skill eh..

ah meng, sambil ternganga..haha..

fokus ne..cari posisi..

fokus lagi..

target..

tembak..

aku, ternganga jua..hehe..

ah chun..ketawa ketawa lagi..sambil kena tolong oleh ah meng..

nigel, terpaksa guna kayu..tangannya bergegar, takut kalah oleh koko yau yau..

gambar kaki, star kecil, star besar and middle-fingers sambil berbaris untuk beli tiket skating..ano yau yau berbulu eh..haha..


sudah tia dapat tiket..ah chun, nigel dan brandon ja yang main..koko yau yau indada saiz kasut..ah ben, indada mood kan main..aku dan ah meng, kan bershopping..

berskating sebelum masuk rink..hebat tah, kunun..

brandon, melekat di dinding..

ah chun, melekat di dinding..

nigel, melabuk..

berusaha untuk bangun..

masih lagi berusaha..akibat inda melekat di dinding..haha..

muka-muka kepenatan..


hedeh..panat eh, kan blog ane..kan 3 jam..sasak ku eh..


wtf?