Saturday, January 10, 2009

Pizza without Hut

hari ato, kami ke Consfood dengan tujuan kan membali cream cheese untuk buat cheese cake. tapi, inda ada berjual cream cheese. yang ada, mozarella cheese saja. maka, tukar tia planning ato. bkteo kononnya, kan mensponsor mozarella cheese sama pepperoni. oleh kerana ada sponsorship, bah hantam saja tah! hehe.


ane, first time ku membuat, payah banar. ku explain mengikut urutan gambar saja lah.
1. recipe untuk membuat pizza, buka lah muka surat 232..haha. mun mau buku ato, ada di No.29..
2. dough selepas dibiarkan kembang selepas 1 jam. time ato, kononya, bkteo kan membuat toppingnya, selepas dough kembang. manatau, tidur tapulang. sempat ba dough jadi monster..besar gila.
3. chicken pepperoni untuk toppingnya.
4. mozarella cheese dalam mangkuk.
5. pizza pertama yang dibuat. intinya, tomato-chicken pepperoni-cheese. bkteo masih lagi tidur, bermimpi-mimpi. disuruh bangun, senyum- senyum saja, gosok- gosok muka.
6. pizza pertama yang sudah masak. sikit lagi, inda sempat ambil gambar.
7. inti untuk pizza kedua. tuna mayonis..and tomato yang digunakan. ayam brand, boleh tahan.
8. kalau di pizza hut, namanya splitza. sebab ada dua flavor. kalau di boidea, namanya mix-za (mixed pizza) tah. bahagian kiri, tomato- tuna mayo- cheese. bahagian kanan, tomato-c hicken pepperoni- cheese.
9. mix-za yang sudah siap dimasak.

kesimpulan: boleh tahan juga la. ada juga la kena promote untuk dibandingkan dengan pizza hut. au kah banar? haha!

4 comments:

GregChai said...

acara mencuba rasa pizza atu indada? hehehe, macam mau cuba buat jua ni.

Thanks for sharing :)

s.teo said...

hehehe..acara mencuba, inda sempat mo ambil gambar suda..semua pun sibuk kan..

memeng said...

heeeeee....sadap nyamu....nasib baik gua wu hun...hahaha...kesimpulannya, boleh buat lagi...:)

splendid said...

After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!
runescape powerleveling

wtf?